top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Brownie naar het recept van Romy.

Een goede, kleffe brownie is wat ons betreft altijd een goed idee. Maar wat jammer is, is dat in bijna alle brownie recepten heel veel suiker zit. In sommige recepten zit wel meer dan 250 gram en dan moet er vaak nog een hele reep chocolade in. Waar ook weer veel suiker in zit. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het proberen van het maken van een brownie waarin de suikers mee vallen. En waarin alleen maar natuurlijke, ongeraffineerde suikers zitten. Mij was het nog niet zo snel gelukt, maar mijn vriendin Romy was al langer bezig en heeft inmiddels een heel lekker recept bedacht. En laat ik dat nu met jullie mogen delen. Het leuke is dat je de brownie zo klef (of niet klef) kunt maken als je zelf wilt en dat je ook nog eens lekker kunt variëren. Jullie weten inmiddels vast wel dat ik daar erg van houdt, haha, want ik schrijf dit denk ik wel bij de meeste recepten die ik deel. Feit is dat ik het gewoon erg leuk vind dat je een recept met een kleine aanpassing, in dit geval bijvoorbeeld het toevoegen van bepaalde noten, karamel of witte chocolade, toch weer iets heel anders op tafel kunt zetten.


Wat heb je nodig voor 1 brownie?

  • 75 gram roomboter

  • 125 gram chocolade

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • 50 gram honing

  • 1 el dadelstroop


  • 2 eieren

  • 2 eigelen

  • 1 tl vanille


  • 100 gram bloem

  • 20 gram cacaopoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • Snuf zout


Welk keukengerei heb je nodig?

  • Ovenschaal of bakvorm

  • Mengkom

  • Garde

  • Pannetje


Hoe maak je de brownie?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C - boven- en onderwarmte.

  • Doe de roomboter, chocolade, dadelstroop, kokosbloesemsuiker en honing in een pannetje en zet dit op laag vuur. Laat alles rustig smelten en roer goed door. Het geeft niet als de suiker niet compleet oplost.

  • Klop de eieren en eigelen samen met de vanille goed luchtig. Je kunt hiervoor een mixer gebruiker, maar even met de hand kloppen werkt ook prima.

  • Voeg het chocolademengsel bij het eimengsel en roer dit rustig door elkaar heen. Doe dit rustig, zodat het mengsel luchtig blijft.

  • Meng nu de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout door het chocolade- en eimengsel heen en roer dit wederom rustig door elkaar. Het beslag wordt een plakkerig geheel. Onder aan de blog heb ik een foto toegevoegd van hoe de consistentie van het beslag "moet" zijn.

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet deze goed in. Doe hierna het beslag in de bakvorm en bak de brownie voor zo'n 25 minuten in het midden van de oven.

  • Laat de brownie afkoelen en eet smakelijk!



Tips:

  • Mocht je brownie iets kleffer willen maken, dan kun je hem altijd iets korter afbakken en na het bakken in de koelkast zetten. Mocht je de brownie juist iets minder klef willen maken, dan bak je deze gewoon wat langer af.

  • Om de brownie nog lekkerder te maken, kun je natuurlijk altijd wat extra (witte) chocolade, noten of ander lekkers toevoegen. Roer dit zachtjes door het beslag voordat je het in de ovenschaal/bakvorm giet.






323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page