top of page

Chocoladecake met banaan.

  • Foto van schrijver: Marilène Loendersloot
    Marilène Loendersloot
  • 1 jul 2023
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 jul 2023

We hebben vast allemaal weleens heel erg veel zin in iets lekkers en ongezonds. De afgelopen tijd heb ik voornamelijk zin in zoete dingen. Ik kan mezelf vaak nog wel bedwingen om het te gaan kopen of een minder gezond recept te gaan gebruiken om het dan te maken. Maar vergeten doe ik het niet en ik blijf zin in iets lekkers houden. Pas had ik dus ook erg veel zin in brownies, of eigenlijk chocoladecake. Met veel chocolade natuurlijk, heerlijk. Ik zag hele rijpe bananen op de fruitschaal liggen en bedacht me dat ik daar best weleens een soort chocoladecake van zou kunnen maken. Banaan en chocolade gaan tenslotte goed samen. Daarnaast zorgt de banaan al voor een lekker zoete smaak en heb je dus minder suiker of andere zoetstof nodig.

Ik deel met jullie graag mijn recept voor een gezondere chocoladecake of brownie, of hoe je het dan ook wilt noemen, met banaan.


Wat heb je nodig?

  • 3 bananen

  • 3 eieren

  • 70 gram roomboter

  • 60 gram honing/maple syrup

  • 60 gram cacoapoeder

  • 190 gram tarwebloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade/chocolate chips (optioneel)

  • 1 gronde hand noten (optioneel)

Welk keukengerei heb je nodig?

  • Mengkom

  • Weegschaal

  • Garde

  • Bakvorm

  • Mes en snijplank

  • Pannetje

Hoe maak je de chocoladecake?

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ en zet de boter in een pannetje op het vuur. Laat de boter rustig smelten. Prak ondertussen de banaan fijn in een kom. Ik gebruik hiervoor meestal gelijk al de garde. Dat werkt prima.

  • Doe de boter bij de banaan en voeg hierbij ook de eieren en de maple syrup/honing. Meng dit goed door elkaar.

  • Daarna voeg je de cacaopoeder, tarwebloem, bakpoeder, baking soda en het zout toe. Meng dit weer goed door elkaar, maar doe dit met beleid. Zorg ervoor dat het een luchtig beslag blijft.

  • Wanneer het een mooi, luchtig beslag is geworden, doe je de noten en chocolade erbij. Hak de noten en chocolade hiervoor eventueel nog fijn.

  • Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de cake voor ongeveer 30 minuten. Eetsmakelijk!






Kommentare


bottom of page