top of page
Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Gemakkelijke lasagne (voor in de vriezer)

Lasagne, super lekker en gemakkelijk om te maken. Dit is nu echt zo'n gerecht waar je gemakkelijk veel van maakt en dat dan lekker invriest. Dus pas deed ik dat voor een net bevallen vriendin. Zij en haar gezin vonden de lasagne erg lekker en wilden een recept. Dus ik gaf dat. Ik maakte (ja, je leest het goed, maakte) lasagne altijd met frito. Soms een blikje tomatenpuree erbij, maar wel altijd met frito. En dat is me toch een partijtje lekker. Dus toen ik mijn vriendin dat recept gaf, kwamen we bij de frito. Om een lang verhaal kort te maken, we kwamen erachter dat er suiker in zit. Hoe ik dat ooit over het hoofd heb gezien, geen idee. Ik koop het in elk geval niet meer. Door de suiker, smaakt die frito natuurlijk super lekker. Daar moest ik dus wat op verzinnen. Zie hier mijn recept voor lasagne, zonder frito. En die je trouwens ook heel gemakkelijk kan invriezen. Hoe je dat doet, lees je aan het einde van het recept.


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram rundergehakt

  • Boter/olie om mee te bakken

  • 1 paprika

  • 1 kleine courgette

  • 1 tomaat

  • 2 wortels (niet te groot)

  • 500 gram gezeefde tomaat

  • 70 gram tomatenpuree

  • 2 el water

  • 0,5 tl nootmuskaat

  • 1 tl paprika

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • Zout en peper

  • 6 lasagnebladen (volkoren of spelt)

  • 1 bol mozzarella

  • 75 gram geraspte kaas


Welk keukengerei heb je nodig?

  • Braadpan

  • Spatel

  • Ovenschaal


Hoe maak je de lasagne?

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ en snijd de groente in kleine stukjes.

  • Verhit wat boter of olie in de pan en doe het gehakt erbij. Rul het gehakt tot het gaar is en voeg hierna de gesneden groente toe.

  • Tijdens het meebakken van de groente, voeg je de kruiden en wat zout en peper toe. Bak de kruiden nog even goed mee.

  • Hierna voeg je de gezeefde tomaat, de tomatenpuree en het water toe. Mocht de saus nog wat dik blijven, dan voeg je nog een beetje water toe.

  • Als ook de saus goed heet is geworden, ga je beginnen met het "maken" van de lasagne. Hiervoor begin je met een laag saus in de ovenschaal te doen. Voeg vervolgens de lasagnebladen toe en herhaal deze stap. In totaal heb je dus 3 lagen saus en 2 lagen lasagnebladen.

  • Tot slot snijd je de mozzarella in plakjes en verdeel je deze, samen met de geraspte kaas, over de lasagne.

  • Bak de lasagne voor ongeveer 35 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Vriezer

Mocht je de lasagne willen invriezen, dan maak je deze gewoon zoals hierboven omschreven in een ovenschool die ook geschikt is om in de vriezer te zetten. Je bakt de lasagne dan geen 35 minuten, maar ongeveer 15 minuten. Tot de kaas een beetje gesmolten is. Hierna laat je de lasagne volledig afkoelen en zet je hem afgedekt in de vriezer. Als je hem wilt eten, haal je hem er de ochtend van tevoren uit. Laat de lasagne ontdooien en bak hem nog voor zo'n 20 á 25 minuten af.




816 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page