Grasgevoerd vlees (van Vlees van Ons).
- Marilène Loendersloot
- 5 dagen geleden
- 3 minuten om te lezen
Grasgevoerd vlees, het is een term die je tegenwoordig steeds vaker voorbij hoort komen. Eerst was ik sceptisch. We aten al best wel goed (lokaal) vlees van dieren die een goed leven leefden en daarbij kochten we ook vaak nog biologisch vlees. Tot ik steeds meer ging leren over grasgevoerd vlees. En nu ben ik om. Maar waarom dan?
De voordelen van grasgevoerd vlees
Meer voedingsstoffen - Grasgevoerd vlees bevat meer voedingsstoffen. Denk aan omega-3, antioxidanten (denk aan vitamine A en E) en CLA. Omega 3 kennen we inmiddels misschien wel, maar deze voedingsstof ondersteunt onze hersenfunctie en vermindert ontstekingen. Daarnaast zou omega-3 het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Antioxidanten zijn stoffen die onze gezonde cellen en weefsels beschermen tegen schadelijke stoffen in ons lichaam. CLA (deels een omega-6 vetzuur) is een voedingsstof die ervoor zorgt dat ons lichaam beter vet kan verbranden. Een goed, snel metabolisme (vetverbranding) is heel belangrijk en kan veel zeggen over hoe gezond wij zijn.
Gezonder voor ons mensen - Doordat de dieren alleen gras krijgen, is de kwaliteit van het vlees stukken beter. Graan of ander voedsel is namelijk helemaal niet zo goed voor veel dieren. Als de dieren graan krijgen, zullen zij over het algemeen sneller aankomen en meer vet krijgen. Dit zorgt voor minder gezonde dieren, maar wel meer gewicht van het dier. Dit komt doordat de dieren zo sneller vet worden. Dit is nu juist zo'n vet dat minder gezond voor ons is. Een grasgevoerd dier is veel minder vet, waardoor het ook gezonder voor ons is om dat vlees te consumeren.
Goed voor de dieren - De dieren kunnen heerlijk grazen in de wei en leven heel natuurlijk. De dieren worden niet vetgemest en leven over het algemeen een rustig leven. En zoals jullie in het voorgaande al hebben kunnen lezen, zijn de dieren die graan of ander voedsel krijgen simpelweg minder gezond. Grasgevoerde dieren worden daarnaast ook nog eens minder vaak ziek.
Duurzaam - Doordat het meeste grasgevoerde vlees hier uit Nederland komt en niet bijgevoerd wordt met soja, graan of maïs bijvoorbeeld, is het vlees een stuk duurzamer. Het bespaart water, brandstof en nog veel meer dat bij het verbouwen of transporteren komt kijken. Daarnaast draagt het produceren van vlees op deze manier (koeien die grazen in de wei e.d.) bij aan de biodiversiteit en een verbetering van de ecologische cyclus van weilanden en dergelijke.
Lekker(der) en mooier vlees - Zoals jullie misschien al hebben kunnen lezen, zijn de grasgevoerde dieren vaak een stuk gezonder dan dieren die (ook nog) andere voeding krijgen. Dit proef je. Het vlees is malser en veel smaakvoller. Er zit minder onsmakelijk vet aan en heeft een veel mooiere kleur.
Vlees van Ons
Via een vriendin kwam ik in aanraking met Vlees van Ons. Na het vlees te hebben geproefd en eens gelezen te hebben waar Vlees van Ons nu allemaal voor staat, was ik wel om. Toen ik pas op Instagram deelde over dat mijn vriezer vol lag met (h)eerlijk en grasgevoerd vlees, kreeg ik ontzettend veel vragen over of ik jullie een goede adresje voor (h)eerlijk en grasgevoerd vlees kon aanraden. Nou, dat kan ik. Naar aanleiding van jullie vragen heb ik contact opgenomen met Robert van Vlees van Ons en een kortingscode voor jullie geregeld. Met de code DEUGDELIJK10 krijgen jullie 10% korting op je eerste bestelling. Hier vinden jullie de link naar de webshop. Veel shop plezier en alvast eet smakelijk!

Foto: Vlees van Ons
Comments